Najczęściej popełniane błędy w odżywianiu: zbyt często panierujemy

Kwiecień 11, 2017
Ewa Miłowicz

bledy-w-diecie-panierka

Panierka nie sprzyja naszemu zdrowiu, a tym bardziej zachowaniu prawidłowej masy ciała. Pochłania ogromne ilości tłuszczu i jest źródłem cukru (mąka i bułka tarta). Z uwagi na to jak bardzo panierka „pije” tłuszcz podczas smażenia produktu, potrafi ona podnieść kaloryczność posiłku nawet o 150-200 kcal.

Czy nie lepiej zjeść soczyste, pełne witamin jabłko? Oczywiście, jak we wszystkim proponuję umiar. Jeśli akurat raz na pół roku bardzo najdzie Cię ochota na panierowane mięso, to zrób sobie tę przyjemność. Tylko pamiętaj o tym, by odcisnąć nadmiar tłuszczu w papierowy ręcznik.

skontaktuj-sie-ze-mna

No comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *