Złote zasady odżywiania w cukrzycy

Kwiecień 26, 2017
Ewa Miłowicz

zlote-zasady-odzywiania

Istnieje pięć złotych zasad odżywiania, które wiele ułatwiają, a wdrożenie ich może pomóc w codziennym funkcjonowaniu. Z resztą nie tylko cukrzykom 😉

1. Powolne jedzenie ze starannym przeżuwaniem pożywienia, które w ten sposób staje się lepiej przyswajalne, łatwiej strawne i nie pozwala przegapić momentu w którym czujemy się już najedzeni.

2. Regularne, dość częste, niezbyt obfite posiłki.

3. Jedzenie z przyjemnością, świadome i uważne.

4. Wstawanie od stołu z uczuciem, że jeszcze łyżkę pokarmu dałoby się zjeść.

5. Produkty zawierające cukier spożywać sporadycznie i koniecznie w towarzystwie błonnika lub białek.

skontaktuj-sie-ze-mna

No comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *